Duurzaamheidslening in Dronten

< Alle onderwerpen

Ook de gemeente Dronten heeft voor haar inwoners een mogelijkheid voor een duurzaamheidslening af te sluiten. Deze regeling is er om de woning bezitters in Dronten te stimuleren om de woning te voorzien van energiebesparende en/of energie opwekkende producten.

Een duurzaamheidslening in Dronten is voor mensen met een eigen woning die tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten om duurzame en energiebesparende maatregelen te treffen. Dat kan net een extra duwtje in de rug zijn om toch uw kozijnen te vervangen, de woning te isoleren of zonnepanelen aan te brengen.

Kostenbesparend én goed voor het milieu

Het treffen van de energiebesparende maatregelen zorgt enerzijds voor lagere woonlasten door een lager energieverbruik, een hoger wooncomfort en een beter binnenklimaat. Anderzijds zorgt het voor een beter milieu door een lagere uitstoot van broeikasgassen. Kortom, nu investeren zorgt voor besparen én een beter milieu!

Aantrekkelijk lage rente

De gemeente Dronten heeft budget vrijgemaakt om duurzaamheidsleningen te verstrekken. De gemeente voert hiertoe duurzaamheidslening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) uit. De lening heeft een lage rente van op dit moment 2,4% (afhankelijk van de marktrente). Voor leningen tot een bedrag van € 7.500,– heeft de Duurzaamheidslening een looptijd van 10 jaar. Voor een hoger bedrag (met een maximum van € 15.000,– bedraagt de looptijd 15 jaar).

Voorwaarden

Aan de duurzaamheidslening in Dronten is een aantal voorwaarden verbonden, zoals:

  • De Duurzaamheidslening is een consumptieve lening.
  • Tot een bedrag van € 7.500 is de looptijd 10 jaar, voor bedragen vanaf € 7.500 is de looptijd 15 jaar.
  • De hoogte van de Duurzaamheidslening is minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,-.
  • Voor de lening geldt afhankelijk van het bedrag een rentetarief van de Duurzaamheidslening. De rente staat vast gedurende de looptijd van de lening.
  • De lening wordt verstrekt op basis van maandannuïteiten.
  • De lening wordt verstrekt via een bouwkrediet.
  • De lening wordt alleen verstrekt na een positieve krediettoets.
  • De lening kan altijd boetevrij worden afgelost met een minimum van € 250,-.
  • Het college wijst een aanvraag af indien het budget niet toereikend is om de aanvraag te honoreren.

Meer informatie kijk ook op www.svn.nl Voor vragen over specifieke voorwaarden van de verordening kunt u ook contact opnemen met de gemeente/provincie: de heer A. van der Sluis

Inhoudsopgave
Menu