Is Hr+++ (3 dubbel glas) beter dan HR++ dubbel glas?

< Alle onderwerpen

Ja de isolatiewaarde is beter, maar de montagekosten en de aanschafkosten kunnen een stuk duurder uitvallen. Natuurlijk is de isolatie waarde hoger van HR+++ (3 dubbel glas) met een waarde van U=0,7 veel hoger dan het standaard HR++ glas met een waarde van U=1,1. Hoe lager de U waarde hoe beter de isolatie waarde.

Er zitten 3 grote nadelen aan Hr++ (3 dubbel gelaagd glas) ten opzichte van hr++ glas.

  1. Het beslaan van ramen aan de buitenzijde dit gebeurt al een paar keer per jaar met HR++ glas maar met 3 dubbel glas zal dit nog veel meer voor komen en het vocht zal er langer op blijven zitten. Als u wilt weten hoe dit komt hier is een andere vraag over te vinden.
  2. De inbouw diepte van het hr+++ tripele glas is aanzienlijk diepter dan bij hr++ glas. De kozijnen waar het triple glas in geplaatst moet worden moet dus wel een glas sponing hebben die erg groot is. Wij hebben voor triple glas een speciaal kunststofkozijn Neo premium.
  3. nadeel: Is het gewicht van HR+++ (3 dubbel glas) hier merk u niet zoveel van als de glas plaat al reeds is geplaatst, maar de montage is veel duurder omdat de glasplaat door veel meer mensen moet worden getild of er moet een kraan worden gehuurd en uiteindelijk betaald de eind gebruiker toch deze kosten.

Er zijn tegenwoordig hr++ ruiten die een isolatie waarde halen bijna gelijk aan Hr+++ triple glas. Dit door het toepassen van andere gasvullingen tussen het glas de isolatie waarde die hier mee gehaald kan worden is dan U=0,8. Dit is dus bijna gelijk aan de waarde van het triple glas met U=0,7.

Inhoudsopgave
Menu